9. júna 2013

Čokoládovo lanýžová torta


Toto je naozaj skvelá torta netorta. Chutí každému kto má rád čokoládu. Je to niečo ako stávka na istotu. Hlavne je to úúúúúúplne bez roboty a ako sa rozplýva na jazýčku :).


Ingrediencie:
300g- 70% čokolády
2,5 lyžice- medu
700g-mascarpone
5 lyžíc- instantnej uvarenej kávy (uvarte ju silnú, čím menej vody tým lepšie)
2 lyžice- škorice 
kakaový prášok

20cm forma na korpus


Postup:

Čokoládu roztopíme v horúcom kúpeli spolu s medíkom. Mne je jednoduchšie priliať trošku šľahačky, keď roztápam takú silnú čokoládu. Ale nemusíte. Mascarpone vyšľahajte spolu s kávou a škoricou. Pekne ochutnávajte, množstvá berte veľmi od oka. Treba aby ste si pridali všetkého podľa chuti. Ja tam rada pridávam aj muškátový orech. Keď nám čokoláda vychladne zašľahajte ju do mascarpone tiež. Formu vo veľkosti 20cm vyložte potravinovou fóliou.
Ja najskôr obalím spodok, obvod otvorím a obalím obvod, tak že obvíjam fóliu okolo obvodu. Pozor na zapínatko. Lepšie je keď zapínatko obalíte na konci- odstrihnite si obdĺžnik fólie. Fóliu dajte iba z vnútornej časti a neobaľte zapínatko. Položte obvod na spodok a zapnite zapínatko a až potom ho obaľte.
Dajte mascarpone do formy pekne ho na vrchu rozotrite. Vrch formi obaľte fóliou a dajte cez noc do chladničky.
Pred podávaním ho posypte čokoládovým práškom.

Dobrú chuť  
K :)


Inšpirácia: Apetit 2/2005 (Trošku som si to ale upravila)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára