23. júna 2013

Čokoládovo malinová torta



 

Táto tortička mi veľmi chutila. Parížska šľahačka, čokoládový korpus a maliny. No mňam. Ak sa mám priznať maliny a čokoláda to je moja obľúbená kombinácia.


Ingrediencie:
Krém:
300ml šľahačky
180g 70% čokolády
250ml vyšľahanej šľahačky ( ak nedáte 70% čokoládu nemusíte dať 250ml ale stačí menej)

Korpus:
100g kryštálového cukru 
70g hladkej múky
40g hrubej múky
7ks bielkov
5ks žĺtkov
80g masla
25g práškového kakaa
50g horkej čokolády (70%)

malinový džem alebo rozvarené maliny s rumom
200g malín

24cm forma na korpus
180°C


Postup:

Šľahačku a čokoládu dáme do kastróliku a dáme na mierny oheni variť. Keď sa nám čokoláda rozpustí odstavíme a miešame, šľahačku dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.

Korpus:
Trúbu zapneme na 180°C a pripravíme si 24cm formu (stačí vystrihnúť papier na pečenie na spodok. Bielky s cukrom vyšľaháme. Rozpustíme maslo a dáme doň čokoládu (do teplého masla aby sa nám čoko rozpustila) a pridáme žĺtky. Opatrne primiešame bielky a jemne zamiešame preosiatu múku s kakaom. Hmotu presunieme do tortovej formy a dáme piecť zhruba na 30minút.

Po vychladnutí tortu prerežeme potrieme horúcim malinovým džemom, alebo rozvarenými malinami s rumom (alebo bez rumu ako chcete- ja som rum nedala). Na korpus poukladáme polovicu malín. Medzitým si vyšľaháme čokoládovú šľahačku a jemne zamiešame s vyšľahanou šľahačkou. Šľahačku potrieme prvé poschodie korpusu. Položíme druhý korpus potrieme rozvarenými malinami, poukladáme maliny a celú tortu potrieme šľahačkou. Dáme do chladničky schladiť.

Dobrú chuť.
K :) 


Inšpirácia na korpus: Čokoláda sladké umenie-  Jozefína Zaukolcová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára