27. augusta 2014

Čučoriedková bábovka (Hummingbird bakery)


Čučoriedková bábovka rozhodne nie je pre každého. Mne osobne najviac chutí zo zmrazených čučoriedok, samotná bábovka je potom ešte vláčnejšia a šťavnatejšia. Takúto bábovku nikdy neupečiete do sucha, vždy bude nasiaknutá šťavou z čučoriedok. Otázkou je iba ako veľmi. Ak použijete mrazené čučoriedky bábovka bude ďaleko viac nasiaknutá a môže sa niekomu zdať nedorobená, ale nemusíte sa toho báť. Alebo ak si nie ste istý dajte menej mrazených čučoriedok.

Ingrediencie:
350g masla
150g cukru
6 vajíčok
2 lyžice vanilkového extraktu
450g hladkej múky
2 lyžice prášku do pečiva+ 2 lyžičky prášku do pečiva
265ml kyslej smotany
kôra z jedného veľkého citrónu
250g čerstvých čučoriedok (mrazených dajte menej tak 210g inak to budete mať dosť vlhké)

forma na bábovku
170°C s ventilátorom
 

Postup:

Trúbu zapneme na 170°C a formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou. 
Cukor spolu s maslom dáme do väčšej misky a vyšľaháme do svetlého krému. Prišľaháme vajíčka pekne po jednom. (ak používate ručný šľahač vymeňte si nástavec na cesto, aby ste nezavarili motor pridaním múky) Postupne primiešame múku spolu s práškom do pečiva a vanilkovým extraktom. Nakoniec zamiešame kyslú smotanu a citrónovú kôru. Čučoriedky zľahka zamiešame lyžicou do cesta a postupne pomocou lyžice cesto presunieme do formy. Pečieme 50minút až hodinku. 

Dobrú chuť
K :)    




 Inšpirácia: The Hummingbird bakery

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára