25. novembra 2014

Čokoládová tortička s bielou čokoládou


Kakaový korpus, ktorý svojou konzistenciou pripomína Brownie, Parížska šľahačka z bielej čokolády a to celé potreté čokoládovou polevou....
Ak chcete vylepšiť môžete si tortičku ešte vylepšiť keď korpus potriete marhuľovým džemom alebo pokvapkáte Baileys.

Ingrediencie:
225g masla
100g krupicového cukru
4 vajíčka
225g self-raising múku
55g kakaa

marhuľový džem (ak chcete)

Krém:
250ml šľahačky
225g bielej čokolády

Poleva:
350g čokolády
100g masla
100ml šľahačky

20cm tortová forma
180°C

 

Postup:

Šľahačku na krém nalejeme do kastróliku a privedieme k varu. Kastrólik odstavíme a do šľahačky nasypeme bielu čokoládu a za občasného miešania necháme roztopiť. Roztopenú čokoládu poriadne zamiešame, aby sa pekne prepojila so šľahačkou a aby nezostali fliačiky z čokolády v kréme. Šľahačku s bielou čokoládou dáme do chladničky aspoň na 2 hodinky.
Spodnú časť torty vystelieme papierom na pečenie. Trúbu zapneme na 180°C. 
Maslo vyšľaháme spolu s cukrom na svetlý krém. Pridáme vajíčka, po jednom ich dôkladne zašľaháme k maslu. Do misky preosejeme múku spolu s kakaom a zamiešame. V prípade potreby ak by bolo cesto príliš hutné prilejeme trošku mlieka. Mne stačili 2 lyžice. 
Cesto dáme do pripravenej tortovej formy a uhladíme. Dáme do predohriatej trúby a pečieme 50-60 minút. Pre istotu si spravte špajľový test. Korpus necháme vychladnúť na mriežke a prekrojíme na 3 časti. 
Z chladničky vytiahneme šľahačku spolu s bielou čokoládou a vyšľaháme na krém. Všetky korpusy potrieme džemom, ktorý si predtým v kastróliku zahrejeme (ak ho chcete použiť).
Na spodný korpus natrieme polovicu krému, naň položíme ďalší korpus, ktorý potrieme zbytkom krému a priklopíme posledný korpus. Zatiaľ dáme Tortičku do chladničky. 
V žiaruvzdornej miske roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli (položíme misku na kastról s vriacou vodou a vypneme sporák). Prilejeme šľahačku a nakrájané maslo. Miešame a necháme všetko roztopiť. Zamiešame, aby sme všetko pekne spojili. Odstavíme a necháme polevu trošku vychladnúť aby stuhla, ale nie tak aby sa už nedala natrieť na tortu :). Polevu natrieme na tortu a dáme ju do chladničky. 

Dobrú chuť
K :)
        

 Inšpirácia: Classic Baking

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára