26. júna 2015

Broskyňový Koláč so škoricovou mrveničkou


Málokedy sa stane, že si upečiem niečo vyslovene podľa mojej chute, ale keď už som robila Tiramisu... . Tento koláčik je presne taký, presne podľa mojej chute. Klasické krehké cesto na ňom broskyne a na tom skvelý žĺtkový krém a škoricová mrvenička. Vážne ľahučké a veľmi dobré. Odporúčam, každému komu sa nechce veľmi dlho paprať s pečením. Okrem toho je skvelý aj v zime. Namiesto čerstvých brosyň použite zavárané.

Ingrediencie:
Cesto:
200g hladkej múky 
30g cukru
90g studeného masla
1 žĺtok
3 lyžice vody
0,5 lyžičky škorice
Plnka:
4 broskyňe
200ml jogurtu
4 žĺtky
50ml mlieka
100g práškového cukru
30g hladkej múky
Mrvenička:
60g masla
70g hladkej múky
50g hnedého cukru
1 lyžička škorice

20cm forma na koláč
220°C

 

Postup:

Do kuchynského robota dáme všetky ingrediencie na cesto a spracujeme. Cesto vyvaľkáme, prenesieme do formy a popritláčame poriadne k okrajom. Cesto zatiaľ vložíme do chladničky. 
Trúbu zapneme na 220°C. 
Broskyne pokrájame na mesiačiky a poukladáme na spodok formy. Do misky dáme jogurt, žĺtka, mlieko, cukor a hladkú múku a ručne zamiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Plnku nalejeme na broskyne a dáme do predohriatej trúby. Pečieme 30 minút. 
Medzitým spracujeme všetky suroviny na mrveničku v rukách. Po 30 minutách pečenia koláč vytiahneme posypeme mrveničkou a dáme zapiecť ešte zhruba na 15 minút.  

Dobrú chuť
K :)
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára