21. júla 2015

Čarovný koláč (Magický koláč)


Tento koláč je v Ázii pomerne známi. Pripomína trošku náš krémeš samotnou plnkou. Tu ho kúpite v každej cukrárni v rôznych verziách, s ovocím, s orieškami, čajovú verziu, čokoládovú... . Jeho čaro spočíva v samotnom pečení. Trúba za vás urobí "abraka dabra" a vykúzli 3 vrstvy sama bez vašej pomoci.  Naozaj je to bez námahy, je to taký koláčik pre začiatočníkov. Stačí, aby ste vedeli šľahať bielka. Až tak veľmi je to jednoduché. 
Pomerne dlho trvalo kým som naň na nete objavila recept. Ale konečne som ho našla :).  Dobrú chuť a dúfam, že vám bude tento krémový koláčik chutiť.

Ingrediencie:
4 vajíčka (bielka a žĺtka zvlášť)
100g práškového cukru
lyžička vanilkového extraktu

125g roztopeného masla
115g hladkej múky
500ml plnotučného mlieka v izbovej teplote

plech 20x 30cm
160°C

 

Postup:

Trúbu zapneme na 160°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo a vanilkový extrakt a zašľaháme.  Lyžicou zamiešame múku (aby sa nám neprášilo) a zašľaháme ručným šľahačom. Pridáme teplé mlieko a zašľaháme. V inej miske vyšľaháme bielka do pevnej peny a opatrne ich zamiešame do mliečnej zmesi. Celú tekutú zmes nalejeme do pripraveného plechu a dáme piecť. Koláčik by mal byť upečený po 40 minutách pre istotu s ním ale zatraste nemal by sa chvieť ako želatína a mal by byť zlato hnedý.

Dobrú chuť
K :)



Inšpirácia: http://www.ellenaguan.com/ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára