25. februára 2016

Kandizovaná pomarančová kôra


Je úplne zbytočné kupovať kandizovanú pomarančovú kôru. Takáto "domáca" je neskutočne dobrá v porovnaní s tou kupovanou. Na prípravu je to strašne ľahké stačí len pomarančová kôra a kryštálový cukor. 
Ak chcete môžete ju namočiť do čokolády a dať na mriežku stuhnúť, alebo po daní na plech ju ešte môžete posypať krupicovým cukrom, bude to krajšie. Ale ja sa ju snažím nezjesť a preto ju nijak neskrášľujem :). Nakrájam si ju na prúžky a skladujem ju v zavarovacích pohároch, alebo v mrazničkových sáčkov (tým myslím vákuové sáčky). Bežne ju používam namiesto hrozienok do pečenia. No ja ju dávam v podstate skoro všade aj do muffinov :). Je fakt skvelá. Takže nech sa páči tu je recept.  
 
Ingrediencie:
Pomarančová kôra
Kryštálový cukor (koľko mokrej kôry toľko cukru)

Postup:

Plech vystelieme papierom na pečenie. 
Kôru dáme do zavarovacieho pohára s vodou. Najbližšie 3 dni meníme vodu 3x denne. 
Zmäknutú kôru nakrájame na veľkosť akú chcete mať. Kôru odvážime a presne toľko gramov koľko váži kôra budeme potrebovať kryštálového cukru. Kôru s cukrom dáme do hrnca a zahrievame na strednom stupni. Pri varení nám kôra pustí šťavu. Raz za čas kôru zamiešajte aby sa poriadne obalila cukrom. Pri varení nám trošku zoskovatie. Keď sa voda odparí cukor dôkladne obalí kôru a máme hotová. Kôru dáme na plech vychladnúť.     

Dobrú chuť
K :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára