17. júna 2016

Jahodová torta s kokosovou pusinkou


Málo kedy sa stane, že si z jednej torty odkrojím hneď 2 kúsky za sebou. Myslím, že sa mi to ešte nestalo. Hodinku po jednom to hej, ale hneď po určite nie. Teraz to bolo prvýkrát. Čo dodať. To bude asi tou kombináciou jahody, kokos limetka a kokosová pusinka na vrchu. Určite nevynechajte ani jahodový džem. Ten tomu dodá tú poslednú čerešničku na torte. V podstate ak nemáte jahody, nevadí dajte nejaké iné ovocie len ju chuťovo dolaďte (zvážte kokos a limetku).
Určite toto nebude moja posledná torta s pusinkou :).  

Ingrediencie:
300g masla
150g krupicového cukru
200g hladkej múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
50g kokosu
3 vajíčka 
6 lyžíc mlieka (podľa konzistencie cesta)
140g jahôd
kôra z jednej limetky


Krém:
200g cream cheesu
250ml šľahačky (ak sa bojíte, že vám to šľahačka neudrží pridajte 2 lyžičky stužovaču do vyšľahanej Šľahačky)
cukor podľa chuti
50g jahôd

Pusinka:
3 bielka
100g krupicového cukru
70g kokosu
 
Na dokončenie:
Jahodový džem


2x 24cm forma
160°C


Postup:

Trúbu zapneme na 180°C a formy vystelieme papierom na pečenie (spodok). 
Maslo vyšľaháme s cukrom "do biela". Pridáme žĺtka a zašľaháme. Do misky k vajíčkam pridáme na striedačku preosiatu múku s práškom do pečiva a mliekom. Na záver zašľaháme kokos, jahody a kôru z limetky. V inej miske vyšľaháme bielka do peny. Penu zamiešame do cesta. Cesto rozdelíme do 2 foriem. Ja som cesto schválne rozdelila k na 1/3 a 2/3. V inej miske vyšľaháme bielka na penu na pusinku spolu s cukrom. Nakoniec pridáme kokos a krátko zašľaháme. Na menšie cesto dáme penu (pusinku). Oba korpusy dáme do trúby piecť. Piekla som ich 40 minút. Po tejto dobe bol korpus bez pusinky upečený, korpus s pusinkou necháme v trúbe ešte zhruba 25 minút. Po upečení vytiahneme a necháme vychladnúť. 
Medzitým si v miske vyšľaháme cream cheese s cukrom. V inej miske vyšľaháme šľahačku a tú lyžicou zamiešame do vyšľahaného cream cheesu. 
Na spodný korpus (ten bez pusinky) navrstvíme krém, do ktorého povtláčame nakrájané jahody. Vrchný korpus potrieme zo spodku jahodovým džemom a priklopíme na krém. Tortu dáme do formy a do chladničky na pár hodín stuhnúť. Mohla by stačiť aj hodinka :). 

Dobrú chuť
K :)    



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára